Lone Rider - Skinheads Web Zine


Iron Cross Novinky Iron Cross Recenze Iron Cross Rozhovory Iron Cross Články Iron Cross Koncerty Iron Cross Kniha Iron Cross Odkazy Iron Cross


Short Cropped, Donars Groll, Disdainful, The Riot

Short Cropped, Donars Groll, Disdainful, The Riot

Short Cropped v Praze, pro mě neuvěřitelná věc. Na tuhle kapelu bych jel, i kdybych měl zlámané obě nohy a ruce. Je to 100% jedna z mých TOP 10 kapel současnosti.
 
Když jsme dorazili do klubu, tak zrovna hráli The Riot. Řekl jsem si, že jsem sice doufal v nějaké jiné překvapení - které bylo avizováno na plakátech - ale naštvaný jsem nebyl. Mohlo to dopadnout o hodně hůř. Hráli všechny svoje známý songy jako např. "D.M.B.B.", "Česká Krev",... a dokonce i "Good Night Any Side", kterou jsem slyšel snad poprvé. Dali i "No Identity" od Condemned 84, u které jim asistoval Peddy z Disdainful. Jejich muzika se mi líbí, ale trochu mi vadí některý texty, pro jejich jednoduchost a neoriginalitu.
 
Další nastoupili Disdainful. Byl jsem na nich 20.2. v Budweisu, kde jsem se na ně hodně těšil, ale zdáli se mi tam celkem slabí, takže jsem byl zvědavý, jak se ukážou doma v Praze. No, bylo to úplně něco jiného. Před podiem bylo celkem dost lidí a Disdainful hráli parádně. Bylo to svižný a ne utahaný jako v Budějkách. Hráli toho spoustu od "Real Heroes", "Chuck Norris" přes starší "Prague" až po "Breaking The Law". Opravdu povedené vystoupení.
 
Další na řadě byli hvězdy večera Short Cropped. Tahle kapela je prostě naprostá bomba. Jejich vystoupení bylo skvělé. 100% Skinhead muzika se skvělými texty. Hráli snad všechno, co jsem chtěl. Škoda jen, že nedali "Antisocial", na kterou jsem se těšil, ale vynahradili mi jí jinými covery jako "Back With A Bang", "Rapist" a dalšími, takže to tolik nevadí.
 
Když jsem už chtěl jít domů, tak začala zkoušet další banda... Překvapení velikosti, ve které jsem doufal. Donars Groll. Tuhle kapelu jsem neměl moc naposlouchanou, ale od tohohle koncertu je poslouchám pořád. Jejich vystoupení si mne fakt získalo. A když k tomu ještě zahráli "Unser Vaterland" od Rabauken, tak jsem byl opravdu nadšený.
 
Díky moc za tenhle koncert. Doufám, že se nějaká akce tohohle formátu bude ještě opakovat. Už začínám šetřit, aby mi to pak neuteklo jako Section 5.