Lone Rider - Skinheads Web Zine


Iron Cross Novinky Iron Cross Recenze Iron Cross Rozhovory Iron Cross Články Iron Cross Koncerty Iron Cross Kniha Iron Cross Odkazy Iron Cross


All Bandits, The Granits, Inkorekt, Gabreta, Chlastarbeiter

Abych řekl pravdu, tak na tenhle koncert se mi vůbec nechtělo. No a kdyby to nepořádal Duchin, kterému jsem účast slíbil, tak bych asi ani nevyrazil. Neměl jsem vůbec náladu a ani moc peněz, nakonec jsem ale jel a vůbec toho nelituji.
 
Když jsem přišel do klubu, který byl mimochodem super, takže mi hned bylo jasné, že to nebude poslední koncert, který se tu bude konat, tak už hráli Inkorekt z Brna. Jejich hudba mne teda moc nenadchla a ještě k tomu jsem vůbec nerozuměl textům, tak bohužel ani nevím, o čem hráli. Nakonec ale potěšili coverem Rivolta od Plastic Surgery.
 
Po nich nastoupila místní skupina Gabreta. Fakt nevím, co si o jejich hudbě myslet. Byl to takový rock, který mi vůbec nic neříká, ale lidem se to líbilo a měli pod podiem celkem slušnou podporu. Zahráli i převzatiny od Zóny A - Potopa a spolu s Mielsem z Granits a jeho kamarádem dali Endstufe - In Die Eier, což bylo super. Celkově určitě neurazili, ale že bych jejich koncerty začal vyhledávat, to asi ne.
 
Pak konečně měli hrát All Bandits, kvůli kterým jsem jel na koncert. Hráli zase super. Co si pamatuji tak dali Kamenice, Dziecy Ulicy, Chwała Bohaterom, Oi! Oi! Oi!, Skinhead, Jak Skała, Ojczyna, Wyplata a covery Skinhead od Orlík a I Dont Like You od Skrewdriver, který hráli dokonce dvakrát. Fakt mě bavili, škoda jen problémů se zvukem, ale užil jsem si je. Tahle kapela je prostě výborná. Nakonec mne hodně potěšil Bandzior, zpěvák All Bandits, když mi dal jejich splitko s Lumpex ´75. Pro jistotu mi dal čtyři CD, takže mám alespoň něco pro kamarády, kteří na koncert, ať už z jakýchkoli důvodů, nejeli.
 
Jako další hráli The Granits, což jsou vlastně přejmenovaní Donars Groll. Oproti Donars Groll ale hrají The Granits trochu víc punkovější hudbu a ne Viking rock. Jejich tvorba mě na albu tolik nebavila, ale koncert odehráli suprově. Zahráli Das Statement, Willkommen, Made In Germany a i věci od DG Wir Bleiben Frei, kterou hráli třikrát a See The Valkyries. Taky dali covery Unser Vaterland (Rabauken), Pulling On The Boots (Master Race) a Be My Baby (Ronnetes). Hlavně Pulling On The Boots, která je známá díky kultovnímu filmu Romper Stomper, měla velký úspěch, takže jí zahráli dvakrát.
 
Po The Granits už jsem byl hodně unaven a šel jsem domů. Takže poslední kapelu Chlastarbeiter, kteří byli náhradou za Ani Krok Späť, jsem už neviděl. Dobrá akce!