Lone Rider - Skinheads Web Zine


Iron Cross Novinky Iron Cross Recenze Iron Cross Rozhovory Iron Cross Články Iron Cross Koncerty Iron Cross Kniha Iron Cross Odkazy Iron Cross


Condemned 84, Mummy´s Darlings, All Bandits, Operace Artaban, The Riot, Pilsner Oiquell

Condemned 84 v Čechách. Skvělá věc a povinnost pro všechny, kteří si v naší krajině říkají skinheads.
 
Do Vyškova, kde se koncert konal, jsme vyrazili v pěti z královského města Písku okolo třetí hodiny odpoledne. Jeli jsme pojízdným hradem, takže se nám nemohlo nic stát, snad jen to, že přijedeme pozdě, z čehož jsem měl strach ale jen já. Bohužel v autě nebyl přehrávač pro můj geniální výběr, a tak jsme museli poslouchat jen nějaké kraviny, co měl náš řidič na telefonu. To znamenalo, že jsem musel komentovat vše, co se okolo nás dělo, což dělalo radost zejména Pápovi (www.skinhead.name). Nakonec se ukázalo, že mé obavy z času příjezdu byl neoprávněné, jelikož jsme dorazili akorát a ještě jsme se stihli najíst v nedaleké restauraci.
 
Když jsme dorazili do klubu, tak byl akorát tak čas něco nakoupit a už hrála brněnská Operace Artaban. Jejich vystoupení mne bohužel moc nenadchlo, což mě celkem mrzí, jelikož je mám hodně rád. Ale to, že se jim koncert nevyvedl je jen můj subjektivní názor, protože pod podiem na ně celkem lidi pařili. Z písní, co si pamatuji, tak zahráli Oi!llé, Tvoje Země (kde jim skvěle zazpívali chorošné slečny), Skinhead Tady Je a ještě pár navíc, ale nechci si vymýšlet. Hráli něco přes půl hodinky a asi by jim slušelo, kdyby hráli v trochu jiný čas. Možná by to vypadalo jinak.
 
Další hráli místní The Riot. Byl to jejich předposlední koncert v této sestavě. Zahráli nám např. Dr. Martens Boot Boy, Stará Parta, Česá Krev, Skins & Punks nebo převzaté Everywhere We Go (Discipline), Majkl Dejvid (Michal David), Fotbal A Násilí (Böhse Onkelz) a Army Of Assholes (Pitbullfarm, super nápad!). Odehráli podle mne standardní vystoupení a pod jevištěm už bylo mnohem víc lidí, kteří si je užívali.
 
Po nich nastoupili Mummy's Darlings, jedna z tří hlavních kapel, kvůli kterým jsem do Vyškova jel (+Condemned 84 a All Bandits). Hráli zase super, jak už jsme na ně zvyklí. Odehráli hodně podobný playlist jako ve Wegelebenu a v Praze, takže písně vypisovat nebudu. Z téhle kapely, hlavně ze zpěváka Wastla, vyzařuje obrovská síla a tradice, a je prostě radost je sledovat na živo.
 
Po Mummys Darlings nastala menší pauza a přišly na řadu hlavní hvězdy večera. Condemned 84. Kapela, která hraje od 80. let minulého století a která si, podle mého názoru, jako jediná z raných Oi! kapel udržela svůj postoj, za což jim patří obrovský dík a respekt. Jejich set startují písní Clockwork Hooligan a já stojím jako opařený a říkám si: "Co to sakra má být?". Opravdu jsem byl nemile překvapen. Očekával jsem nějakou hitovku, která by lidi navnadila, a nebyl jsem sám. Doufal jsem jen, aby další song zase nebyl z nového, teprve připravovaného, alba. No naštěstí to dopadlo na výbornou a spustili Keep The Faith, Justice a Remember This. Masakr, všechny tři bez jediné přestávky!!! V tu dobu se rozjelo brutální pogo plné loktů a kolen, které pokračovalo, za zvuku Feel The Fear, Under The Thumb, Psycho, Trouble, Teenage Slag, Riot Squad, Bootboys, No One Likes Us, Up Yours, Face The Agression a dalších, až do konce "plánovaného" vystoupení. Pak se kapela ještě nechala vytleskat a pokračovala songy Oi Aint Dead, Boots Go Marching In a We Will Never Die. Co píseň to hymna. Škoda, že nedali Nutter, což je moje nejoblíbenější věc, snad příště. Z téhle kapely čiší opravdovost každým coulem a jsem moc rád, že jsem je mohl vidět. Doufám, že ne naposled, jelikož tohle byl nezapomenutelný zážitek a myslím, že ne jen pro mne.
 
Po Condemned 84 jsem byl promočený skrz na skrz, takže už jsem na nějaké další užívání neměl náladu ani sílu. To znamená, že Pilsner Oiquell jsem sledoval jen z povzdálí.
 
Poslední na řadě byli polští skins a moji velcí oblíbenci All Bandits. To už jsem byl zase pod podiem a užíval si písníčky Kamenice, Dzieci ulicy, Wyplata, Pogo, Oi! Oi! Oi! nebo covery I Dont Like You (Skrewdriver) a Skinhead (Orlík). Opět super vystoupení, i když asi o trochu horší než v Praze, ale to bylo dáno hodinou, ve kterou hráli, jelikož už prostě nebylo moc sil.
 
Na celém koncertě jsem zaznamenal pouze pár konfliktů. Nejzajímavější byl ten v místnosti vedle sálu, kde bohužel nebyli žádní terminátoři typu T1000, co by si byli schopni prodloužit končetiny a pobili by se normálně, ale jen nějací maníci, kteří, aby dosáhli jeden na druhého, využili židle...
 
Vyškov skinheads night 2011 byl prostě geniální koncert plný výborných kapel. Díky pořadatelům. Patří vám velký respekt, protože vím, že přitáhnout takovou kapelu jako jsou Condemned 84 a k tomu takový support není sranda a stojí to velké úsilí a nemalé peníze. Díky Vám!
 
A hanba vám, kteří jste si zamluvili lístek a zablokovali tím vstup někomu, kdo o tento koncert stál a díky vám se na něj nedostal. Věřím, že vás nebylo málo, protože klub stoprocentně nebyl zaplněn tak, jak by si pořadatelé představovali. Nasrat vám, ksindly!