Lone Rider - Skinheads Web Zine


Iron Cross Novinky Iron Cross Recenze Iron Cross Rozhovory Iron Cross Články Iron Cross Koncerty Iron Cross Kniha Iron Cross Odkazy Iron Cross


Close Shave

Close Shave
Sid, Steve, Fluff, Jedd
 
Skinhead kapela druhé vlny Oi! Close Shave vznikla v roce 1986 v Birminghamu. Sestavu tvořili Rich - zpěv, Dirk (Paul) - kytara, Lurch (Neil) - baskytara a Steve - bicí. V této sestavě odehráli několik koncertů a nahráli píseň The Law, která se objevila na kompilaci The Sound Of Oi!. V zápětí Rich narukoval do armády a nahradil ho Fluff (Martin). V roce 1988 vydali první dlouhé album Oi! Kinnock Give Us Back Our Rose, které vyšlo u Link Records. Roku 1990 jim vyšlo opět u Link Records jejich druhé album s názvem Hards As Nails. Po belgickém koncertu se Section 5 odešel Fluff, kterého nahradil u zpěvu Lurch a na basu přišel Sid ze Section 5. Následovalo vydání singlu Keep On Rockin´(1991) u S.P.E. records, alba Lone Riders (1992) u DiM records a dalšího singlu Attack (1993) u Helen Of Oi!. Close Shave odehráli poslední koncert na festivalu Live And Loud v Belgii, kde s nimi hráli ještě The Pride, Rabauken, Ruin Bois a Killer Boots. Následoval odchod Dirka do Razor´s Edge a rozpad kapely.
 
Po rozpadu skupiny se její členové nestáhli do ústraní, ale pokračovali v jiných kapelách. Dirk byl mimo Razor´s Edge ještě v English Rose, Sid se vrátil do Section 5 a působil i v Superyob, Steve hrál také v Section 5, ve kterých se nakonec objevil i Lurch. V roce 2011 se Close Shave dali znovu dohromady a to v sestavě Fluff - zpěv, Steve - bicí, Sid - baskytara a Jedd - kytara. V roce 2012 se Close Shave dokonce vrátili, na místo svého posledního koncertu, do Belgie na festival Live And Loud, kde hráli jako hlavní kapela společně s Wrongdoers, Brassic, T.M.F., The Firm a opět i s The Pride. Toho roku jim vyšlo i živé album s názvem Made In Brum. Kapela opět vydatně a úspěšně koncertuje a chystá novou desku. Nejmladší člen Jedd má i svou vlastní kapelu No Quarter, kde zpívá a hraje na kytaru.
 
Close Shave
Dirk, Lurch, Fluff, Steve
 
 
Close Shave
Dirk, Lurch, Steve (bicí), Sid
 
sestava: Lurch (zpěv), Dirk (kytara), Sid (baskytara), Steve (bicí)
 
Close Shave 2013 + host Lurch na baskytaru