Lone Rider - Skinheads Web Zine


Iron Cross Novinky Iron Cross Recenze Iron Cross Rozhovory Iron Cross Články Iron Cross Koncerty Iron Cross Kniha Iron Cross Odkazy Iron Cross


Booze & Glory, Crossczech, Saints & Sinners

Booze & Glory, Crossczech, Saints & Sinners

Když jsem se před půl rokem dozvěděl o koncertu Booze & Glory v Praze, tak jsem měl velmi smíšené pocity. Bylo to hlavně proto, že jsem věděl, že je nebudou pořádat osvědčené tváře, ale nějací psycho-punk-rock-prostě-co-se-hodí "skíni". No nic, tento problém jsem překousl a na koncert přesto vyrazil.
 
Jak jsme přišli do klubu, tak už tam bylo celkem dost lidí. Bohužel známých, co objíždějí Oi! koncerty po celé republice, tam bylo maximálně dvacet. Ostatní byli ti, které bychom mohli vidět tak maximálně na Perkele, kde by si z plných plic odzpívali Trendy Wankers a ještě by byli nadšení, Old Firm Casuals nebo jiné podobné kapele.
 
Jako první začali hrát právě pořadatelé Saints & Sinners. V kapele sice hraje můj kamarád, ale tohle bylo fakt moc. Zpívání o tom, jak to v letech 69 a 77 bylo super, mne tedy opravdu nebere a přijde mi to v roce 2012 hodně mimo. No naštěstí odehráli jen pár písniček, včetně coveru Chaos od 4 Skins, a skončili. Dlouho jsem neviděl tak namistrovaného člověka, jako je jejich baskytarista. Jsem zvědavý, jak dlouho jim to vydrží, jelikož takhle důvěryhodná kapela rozhodně nevypadá.
 
Další na řadě byli Crossczech. Pro mne opět celkem nuda, ale aspoň zahráli dva covery od The Protest a to Bulldog a Praha, čímž to trochu srovnali.
 
Třetí kapelou byli Booze & Glory, kvůli kterým jsme do Prahy jeli. Zahráli Cause we´re skinheads, Come on you irons!, London, Antisong, Our Passion nebo Hooligan. Tuhle kapelu mám opravdu rád, ale ta sorta lidí, která se na koncertě pohybovala, mi to celé tak znechutila, že jsme se rozhodli, že pojedeme domů a ani Booze & Glory nedokoukáme, protože to byla fakt hrozná nuda. Pod podiem se vůbec nic nedělo, opravdu zoufalství. Chudáci kluci z Booze & Glory. Bohužel na jejich hudbu se nalepí i lidé, co se skinheads nemají moc společného a pak to tak dopadá.
 
Jsem velmi rád, že nejsem součástí této scény. S takto špatnými pocity jsem snad z koncertu ještě nejel. Naštěstí vstup byl jen 150 Kč, tak to žádný velký finanční provar nebyl, což bylo asi jediné pozitivum večera. S pátečním koncertem All Bandits se to nedá vůbec srovnávat, tohle byl prostě trapas.