Lone Rider - Skinheads Web Zine


Iron Cross Novinky Iron Cross Recenze Iron Cross Rozhovory Iron Cross Články Iron Cross Koncerty Iron Cross Kniha Iron Cross Odkazy Iron Cross


All Bandits, Ani Krok Späť, Normals?!, F.L.Z., S.V.Z.

All Bandits, Ani Krok Späť, Normals?!, F.L.Z., S.V.Z.

Koncert polských All Bandits a slovenských Ani Krok Späť jsem si nemohl nechat ujít. Jsou to super kapely a když hrají kousek od domova, tak je prostě povinnost vyrazit. Na koncert jsem jel sice sám, ale věděl jsem, že tam bude dost známých, takže bylo jasné, že nuda nebude.
 
Hned jak jsem přišel do klubu, tak jsem si pořídil nové CD Légitime Violence a musím říct, že je to špička a každému ho mohu jen a jen doporučit. V tu dobu už hráli, skoro místní, alko punks F.L.Z.. Jednou už jsem je viděl a tenkrát to byl fakt chlív. Tentokrát to ale neurazilo a jako první kapela se dali skousnout.
 
Po nich šli na podium Normals?!. Zahráli Kotva a kříž, Falešnej kamarád, Vejplata, Tattoo or die ale i přezatiny Punk a pogo (HNF), Daj sa do boja (Zóna A) a Porno slut (The Exploited). Bylo to celkem v klidu a hráli dobře, ale kvůli nim jsem dneska prostě nepřijel.
 
Byl jsem na koncertě hlavně kvůli All Bandits, které jsem viděl za poslední rok celkem dostkrát a nikdy mne nenudili, spíše naopak. Přijde mi to, jako kdyby snad hráli jen v Čechách. Radek a spol. jsou velcí sympaťáci a asi se jim u nás dost líbí. Při zkoušce hráli Dzieci ulicy, kterou už bohužel nedali při regulérním setu, což je škoda, jelikož je to jejich největší hitovka. Dali ale Oi! Oi! Oi!, Kamenice, Ojczyzna, Chwała bohaterom, Piwko, kde jim asistoval jejich polský kamarád, co s nimi na koncert přijel, nebo novou Fuck PC. Při písni Jak skała vypadl zvuk, takže ji ani nedohráli, tím vznikla menší pauza, což byla smůla, protože se zrovna začalo docela aktivně pařit. Taky hráli nějaké covery a to Nie lubie cie (Skrewdriver), Face the Aggression (Condemned 84), která zněla angličtinou s polským přízvukem hodně zvláštně, a Skinhead (Orlík), kde asistovali i oslavenci a Peddy, takže to byla celkem sranda, jelikož se tři zpěváci moc navzájem nechytali. Docela mne mrzí, že nedali Kraina ciepłych noży, ale stejně to bylo další skvělé vystoupení!
 
Po All Bandits nastoupili Ani Krok Späť, které jsem neviděl celkem dlouho, tak jsem se na ně docela těšil. Hori už je prý ženáč, takže gratuluji a přeji hodně štěstí kamaráde. Svůj set zahájili novou písní Ctihodnost anonym, která byla věnována všem pisálkům na internetu, kteří si u guestbooků honí kokoty, jak řekl zpěvák Liso. Pak následovali Sme tu zas, Hudba našich srdc, Nový deň, Zakliatá stráž, Buď sám sebou!, Kto z vás mi uverí? nebo Konzument a převzaté songy od Slovensko patrí nám (Cock Sparrer), Do hody ma voď od největšího slovenského alkoholika Braňa Mojseja, Skinhead 4 Life od A.C.A.B, kterou dali dokonce dvakrát, a Proud & Strong (Ultima Thule), kde zpívala opět pražská celebrita Peddy. V sále byla i hrstka lidí, se kterou jsme mohli vzpomenout na koncert Disdainful z roku 2006, kdy to taky hráli. V repertoáru měli Ani Krok Späť ještě jednu novou píseň Rock´n´roll, ale ta mne moc nebavila, jelikož tuhle změnu stylu v průběhu vystoupení nemám moc rád. Připomíná mi to třeba Mummy´s Darlings, kteří do svého tvrdého Oi! zahrají SKA song Bayerland, který se k tomu podle mne moc nehodí, ale je to jejich věc. Jinak vystoupení bylo samozřejmě super.
 
Další kapelu už jsem neviděl, protože jsem měl jiné povinnosti a jel jsem domů. Dobrá akce.